Wonderen

Albert Einstein, de grote natuurkundige uit de eerste helft van de vorige eeuw zei eens tegen zijn gehoor dat er volgens hem twee soorten mensen op aarde leven. De ene soort ziet nergens een wonder in, de andere ziet overal wonderen. Zelf behoor ik tot de tweede categorie. Ik geniet permanent van wonderen om mij, bijv: een vuurrode zonsopgang 's ochtends achter mijn appartement, een leuk gesprek met iemand in de trein, een uitstekend cijfer van een van mijn leerlingen, een vogelkoor dat, voor de zon opgaat al uit volle borst zingt, kwakende kikkers 's avonds in het water waar ik op uitzie, een vraag van iemand voor juridische hulp, een etentje met goede vrienden, een financiŽel succesje van ťťn van mijn kinderen, enz, enz. In die eenvoudige contacten ervaar ik een nieuwe dimensie. Een groot wonder ervaar ik ook in oprechte vriendschappen en de bijbehorende communicatie.

Sinds mijn herseninfarct in maart 1994 ben ik mij meer bewust geworden van het levenswonder, vooral omdat mijn geboorte biologisch onmogelijk was na de klinisch bijna paratyphus-B-dood van mijn moeder in de tweede wereldoorlog. Daarbij komt dat mijn vader in de tweede wereldoorlog van een wisse dood is gered door een schoonmaakster in Utrecht, die hem met een klein groepje anderen afzonderde van een Duits transport van Rotterdamse mannen op weg naar het Roergebied. Dagelijks geniet ik dus intens van talloze gebeurtenissen om mij heen met contacten, transacties en mensen. Met die nieuwe dankbare kijk ontstaan spontaan gedichten en teksten, te vinden op deze site.

Ontdek in deze wereld vol tragedies met botsende belangen, ego's en religies incl alle ellende de vele wonderen. Moge uw en mijn oog ze opmerken als troost. Zoek in stilheid een toenemend Godsbewustzijn en vergeet niet: uzelf bent het grootste wonder, want er bestaat geen tweede persoon op aarde als u, u bent een 100% uniek persoon.

Geniet en smul mee

Verrassingen